Communicatie is: neuzen dezelfde kant op!

Engelheim werkt voor organisaties die communicatie serieus nemen. Interne en externe communicatie zijn instrumenten om doelstellingen te bereiken. Met goed communicatieadvies kunnen betere resultaten worden behaald. Zie het als een investering die zich zeker terugverdient! Om dit ook voor uw organisatie te realiseren, heeft Engelheim onder meer in huis: communicatiebeleid, communicatieplannen, communicatie-audits en teksten.

Benieuwd naar hoe de aanpak van Engelheim Communicatieadvies & Tekst tot betere resultaten kan leiden voor uw organisatie? 
Bel nu naar 06-19574777 en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Of bezoek de contactpagina.

Communicatiebeleid

Communicatiebeleid geeft antwoord op vragen als: Hoe gaat onze organisatie om met communicatie? Hoe kunnen we communicatie voor ons laten werken? Communicatiebeleid bepaalt onder andere op welke manier middelen worden ingezet: brieven, e-mails, websites, sociale media, persberichten, etc. Goed communicatiebeleid zorgt ervoor dat alle middelen logisch op elkaar zijn afgestemd en een samenhangend geheel vormen. Zo versterken zij elkaar.

Trambotsing

Uw communicatiebeleid laat zien wat de missie en visie van uw organisatie betekenen voor medewerkers, klanten en stakeholders.

Communicatiebeleid biedt een leidraad voor het omgaan met externe en interne communicatie. Maar ook met formele communicatie via de lijn en informele communicatie die niet altijd te sturen is, maar wel te beheersen.

Engelheim ontwikkelt communicatiebeleid en communicatieadvies in nauwe samenwerking met u, uw managers en medewerkers.
Het beleid sluit nauw aan op uw organisatiecultuur en -doelstellingen.

Communicatieplannen

Een communicatieplan is de marsroute voor communicatie, bijvoorbeeld voor een project of een veranderproces. U bepaalt waar u heen wilt, Engelheim maakt voor u een plan om ervoor te zorgen dat u er ook komt. Uw goede ideeën en onze expertise smelten samen tot een ijzersterk geheel, dat meetbaar resultaat oplevert. De plannen van Engelheim zijn niet alleen SMART, maar ook helder en praktisch uitvoerbaar. Geen onnodige franje, maar effectief en doelgericht. Vanzelfsprekend hoort uitvoering van het plan bij het pakket.

Communicatie-audits

Communicatie-audits worden gebruikt om erachter te komen hoe de communicatielijnen binnen een organisatie lopen en, belangrijker nog, hoe ze worden gebruikt. Belangrijk onderdeel van een audit zijn de verbeterpunten. U krijgt concrete aanbevelingen om de communicatie in uw organisatie effectiever in te zetten.

U kunt een communicatie-audit gebruiken om te bepalen hoe werkprocessen slimmer gemaakt kunnen worden. Maar ook om te ontdekken hoe u kostenbesparend kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan klachtbehandeling of aan veiligheidsprocedures. Ook kunt u een audit inzetten om zicht te krijgen op wat er leeft binnen de organisatie. Met als doel de motivatie en betrokkenheid van medewerkers te vergroten.

TekstenVerkeersbord

U wilt een krachtige tekst die zijn doel bereikt? Of het nu gaat om webteksten, nieuwsbrieven, folders, brochures of jaarverslagen. Het schrijven van een goede tekst is een vak apart. Een goede tekst is niet alleen vlekkeloos geschreven, maar heeft ook precies de juiste toon en opbouw om de lezer te pakken. En met een pakkende tekst bereikt u meer!

Engelheim heeft ruime ervaring als tekstschrijver/redacteur voor alle soorten teksten. Denk hierbij aan businessplannen, projectplannen, subsidieaanvragen en werkstukken. Maar ook aan toespraken, advertenties, artikelen, beleidstukken, essays, cursusmateriaal, etc.